עיצוב חללי עבודה

חלק בלתי נפרד מהוויתו של האדם הוא עבודתו ולכן קיימת חשיבות גדולה לחלל בו הוא עובד. חלל עבודה  חייב להיות מקום בו נוח לעבוד ומקום פורה לחשיבה יצירתית ולתפוקה מקסימאלית.
נכון להיום יש מגמות שונות בתחום עיצוב מרחבי העבודה במשרדים שונים, כמו למשל המגמה הירוקה, טרנד חללי העבודה המשותפים בערים הגדולות, עיצוב חללי עבודה פתוחים ומשותפים לחברות הייטק ועיצוב של חלל עבודה במשרדי עורכי דין, כלכלנים, שמאים ואנשי מקצוע נוספים. 


עיצוב חללי עבודה

מעצב חללי עבודה - הבחירה
מעצב פנים בעל ניסיון ומוניטין מוצלח יעניק חשיבות רבה להגדרת תפקיד חלל העבודה בהתאמה מלאה לדרישות הלקוח. המומחיות של מעצב פנים מקצועי תמיד תכלול ידע רב וניסיון רב שנים בתחום עיצוב חללי עבודה ושימת הדגש שלו תהיה על עיצוב יצירתי המשולב בפונקציונאליות תוך שימת לב מוקפדת לכל הפרטים.
כל מעצב מקצועי שמפגין מצוינות בעיצוב חייב לשלב מצויינות זה עם מתן שירות אישי לכל לקוח ולקוח. דבר זה יבוא לידי ביטוי הלכה למעשה בליווי צמוד מתחילת פרויקט עיצוב חלל העבודה ועד סיומו, יצירת הרמוניה עיצובית מושלמת בחלל העבודה, עיצוב ייחודי ודיאלוג משותף עם הלקוח לכל אורך פרויקט העיצוב והשגת תוצאה סופית משביעת רצון עבור הלקוח.
 
המשמעות של חללי עבודה
הכלי המרכזי של כל עסק הוא חלל העבודה שלו ולכן רוב החברות, העסקים ובעלי המקצוע השונים משקיעים את מירב כספם בהקמה של חללי עבודה, תפעול נכון של חללים אלו ותחזוקותם. חלל עבודה מתוכנן ישקף את ערכי החברה, יאפשר עבודה נוחה ויצליח לייצר את התפוקה העסקית הרצויה בה החברה מעוניינת.
תכנון של חללי עבודה תמיד יכלול איפיון מקדים הכולל את דרישותיו של הלקוח, הכרת החלל והגדרת התפקיד הפונקציונאלי שלו. בעת תכנון חללי עבודה המעצב תמיד יגדיר מראש את הדברים הבאים: התאורה בחלל העבודה, הטקסטורות המתאימות, שימוש נכון בחומרים, אביזרים חיוניים וצבעים המתאימים לאותו חלל עבודה.
 

עיצוב חללי עבודה – העובדים והעסק

עיצובו של חלל עבודה משפיע על ההתנהלות של העובד ותפוקתו. עיצובו של חלל עבודה תמיד יצליח לשמש כמראה לערכי העסק וחזון החברה. מעצב פנים מקצועי תמיד ייקח בחשבון את הדרישות העסקיות של הארגון ואת הצרכים של צוות העובדים וייצור את אותה הרמוניה עיצובית שתאפשר הרמוניה וצמיחה של שני הצדדים. המטרה המרכזית של כל אלו תהיה יצירת סביבת עבודה יעילה, הרמונית וחסכונית ועיצוב גמיש מבחינה תכנונית שיאפשר שינויים עתידיים.
העיצוב תמיד ישפיע על המוראל של העובדים, ההתייעלות שלהם בעבודה והתפוקה. מסיבה זו גם בחללי עבודה גדולים יש להקפיד ולתכנן עבור כל עובד חלל עבודה אישי שיעניק לו פרטיות ואווירה ביתית.
 
עיצוב חללי עבודה פתוחים
הצעד הראשון יהיה הגדרת מאפייני חלל העבודה, מאפיינים אלו יכללו את כמות האנשים שיעבדו באותו חלל עבודה, המבנה ההירארכי שלהם, האינטרקציה הרצויה ביניהם וסגנון הניהול.
לאחר מכן המעצב יגיע להחלטה האם יש לעצב עמדות עבודה ניידות ומודולריות, האם חשוב להקצות באותו חלל עבודה קירות מחיקים עליהם ניתן יהיה לרשום את המטלות ולעדכן נתונים בקלות והוא תמיד יתכנן את עיצוב חלל העבודה באופן שיתאים מבחינה אקוסטית לכמות העובדים.  בנוסף, מעצב פנים מקצועי ובעל ניסיון רב יהיה מודע לעובדה שחשוב לתכנן בחללי העבודה אזורי מנוחה, איזורי עבודה, ולהקצות שטחי אחסון. במקביל, הוא ישים דגש על החדשנות והיצירתיות של העיצוב באופן שיותאם לתחום העסק, דבר שיכול לבוא לידי ביטוי בצבעים עזים, טקסטורות חדשניות , גופי תאורה מעניינים ועוד.